SevenX Ventures, vehicul de investiţii controlat de Iulian Cîrciumaru, a împrumutat Holde Agri Invest cu suma de trei milioane lei, conform unui raport al operatorului de terenuri agricole din ţara noastră, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Împrumutul este subordonat şi scadent la data de 11 noiembrie 2027, are o dobândă fixă de 10%, iar Holde Agri Invest are posibilitatea conversiei sale în acţiuni în cadrul unei eventuale majorări de capital social. "Împrumutul a fost acordat companiei pentru a susţine nevoile curente ale acesteia şi a asigura capitalul de lucru necesar în perioada următoare", se arată în raportul postat la BVB.
Luna trecută, SevenX Ventures şi Vertical Seven Group au împrumutat Holde Agri Invest cu suma de 1,5 milioane de lei, respectiv 0,5 milioane lei, tot pentru susţinerea nevoilor curente ale companiei şi asigurarea capitalul de lucru necesar, scadenţele fiind în anul 2027.
Holde se află într-un proces de redresare a activităţii grupului pentru asigurarea unei evoluţii pozitive a acestuia pe termen lung, potrivit unui anunţ din octombrie al companiei.
"Măsurile se cer aplicate după dificultăţile majore întâmpinate în ultimii doi ani, în care firmele din domeniul agricol din România, inclusiv Holde Agri Invest, s-au confruntat cu o serie de crize suprapuse, care au condus la pierderi semnificative şi la decapitalizare. Printre principalele provocări s-au numărat creşterea explozivă a preţurilor la îngrăşăminte în 2022, urmată de scăderea preţurilor produselor agricole în 2023, care nu au acoperit costurile de producţie. În 2024, seceta care a afectat sudul României a lovit puternic şi cele cinci nuclee ale Holde Agri Invest, ceea ce a agravat şi mai mult situaţia grupului", anunţa compania luna trecută.
Potrivit comunicatului, având în vedere contextul dificil, pe termen mediu, prioritatea Holde Agri Invest este stabilizarea situaţiei financiare şi consolidarea afacerii şi abia apoi să fie reluate planurile de extindere şi dezvoltare.
Recent au avut loc o serie de schimbări în conducerea Holde Agri Invest. Directorul general Liviu Zagan a fost schimbat din funcţie, în locul său fiind numit temporar directorul general adjunct Bogdan Serghiescu, care era director financiar. Ulterior, Bogdan Serghiescu a renunţat la poziţia de director financiar, în locul său fiind numit Bogdan Lungu, executiv cu experienţă de 24 de ani în domeniul financiar şi operaţional, conform companiei.
Pentru primele şase luni ale anului, Holde Agri Invest a înregistrat o pierdere de 12,2 milioane de lei, cu 40% mai mare decât cea din prima jumătate a anului trecut, chiar dacă veniturile din exploatare au crescut cu 12%, până la 62 milioane lei. Compania îşi va publica rezultatele aferenre trimestrului al treilea în data de 28 noiembrie.
La jumătatea anului, fondurile Sevenx Ventures şi Vertical Seven Group - vehicul controlat de Iulian Cîrciumaru şi Andrei Creţu - aveau 13,7%, respectiv 11,1% din Holde Agri Invest, companie a cărei evaluare curentă se ridică la circa 60 milioane lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2024, 00:09)
Macar astia recunosc cinstit ca sunt nesolvabili.In asa comp.mai pot baga bani doar cei cu bsni multi blocati.Restul isi merita soarta
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2024, 07:26)
Las-o mai moale! Ce vrei să facă ținând cont de seceta de anul trecut ! Nu uita că ai pâine pe masă și datorită lor!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2024, 08:20)
Au fost 3 ani de seceta consecutivi. mai pot urma 3.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2024, 08:57)
Este si seceta, dar la ei problema a fost cu milioanele, nu putine, incasate pentru "managementul performant".
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2024, 10:16)
Acum le aduc inapoi, ca altfel se darama sandramaua
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2024, 10:20)
asa de performant, ca acum au schimbat managementul.
nu stiu pe cine au adus, dar un manager cu adevarat performant din agricultura ,care a facut performanta adevarata pt altul, isi face ferma lui nu se mai angajeaza la patron semifalit sa vina ala sa-i spuna aia nu , aia da.
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2024, 10:44)
Seceta a fost permanent de cand sunt astia pe bvb.In loc sa-si consolideze finantele sa treaca cu bine prin procesul de crestere organica,ei tot cumparau ferme pe care altii le zvarleau de rentabile ce erau.Aia erau prosti,ei buni manageri si mai ales plini de capital sa tina cat nu pot duce!Acum o sa fie necesar sa vanda din active,altfel faliment scrie pe ei.Au o situatie absolut dezastruoasa financiar izvorata din arhitectura teribil de proasta a afacerii,nu datorata secetei.Niste rupti in pantaloni au gandit ca sunt vreun sac fara fund arab care se diversifica in agricultura bio.Si ca merge sa te umfli cu aer si dupa aia sa cersesti bani dupa ce ai arata fara putinta de tagada ca esti complet nepriceput la afaceri,nu la agricultura.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2024, 10:35)
nu inteleg de ce nu cer concordat, nu e o rusine. Cine o sa plateasca imprumuturile astea? Pentru voi, micii actionari HAI am o intrebare: cum evaluati performanta managementului?